Σε απόσταση 13 χλμ. από την έδρα του Δήμου Αλμωπίας, την Αριδαία και 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, σε μία πανέμορφη τοποθεσία,

έκτασης 72 στρεμμάτων, βρίσκονται τα Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας, όπως είναι ευρέως γνωστά. Πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε βλάστηση, φυσική αρμονία και πολλές ξεχωριστές ομορφιές. Το ιδιαίτερο αυτό τοπίο συνδυάζει την μοναδικότητα και το μεγαλείο ενός φυσικού θαύματος: μία χαράδρα έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγαλοπρεπές, βραχώδες βουνό και μέσα της ρέει ο Θερμοπόταμος, σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και ρηχές κοίτες στις όχθες.

Οι Καταρράκτες στα Πόζαρ
Λουτρά Πόζαρ

Ο Θερμοπόταμος δημιουργείται από πηγές που αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μέτρων και δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος, φτάνει σε μεγάλο βάθος, κι αφού θερμανθεί ανεβαίνει ψηλότερα εμπλουτισμένο με μέταλλα και άλλα ευεργετικά συστατικά.

Οι καταρράκτες στα Λουτρά Πόζαρ, η πισίνα με το ιαματικό νερό να αναβλύζει από τα έγκατα της γης, τα αρχαία Λουτρά Πόζαρ με τους ειδικούς χώρους είναι πράγματι ένα θαύμα της φύσης. Για την εξυπηρέτηση των λουομένων, υπάρχουν επίσης ατομικοί λουτήρες, εσωτερικές ομαδικές πισίνες και μία ανοιχτή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλάτωμα παράλληλα με το ποτάμι.

Μονοπάτια στη Φύση

Το έντονο φυσικό ανάγλυφο κυριαρχεί στην περιοχή και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί με γνώμονα τις ελάχιστες δυνατές μεταβολές στη γλυπτική του τοπίου.  Περίπατοι, ορειβασία και άλλες αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται χάρη στις γέφυρες και τα μονοπάτια που έχουν διαμορφωθεί και ακολουθούν την τοπογραφία του εδάφους. Κάποια από αυτά καταλήγουν στα σπήλαια που περιβάλλουν τη λουτρόπολη και συνιστούν το πρώτο σπηλαιολογικό πάρκο της Ελλάδας. Το πάρκο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 17 σπηλαίων και τα παλαιοντολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στο εσωτερικό τους είναι μάρτυρες της κατοίκησης της περιοχής από τη Νεολιθική Εποχή.

Εκδρομή (8 ώρες)

  08:00 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

  09:30 Ενδιάμεση στάση στην πόλη της Έδεσσας, με τους καταπληκτικούς καταρράκτες της

  10:30 Άφιξη στα Λουτρά Πόζαρ. Ελεύθερος χρόνος για δραστηριότητες

  13:00 Αναχώρηση από τα Λουτρά και στάση στο γραφικό χωριό Όρμα για φαγητό

  14:00 Αναχώρηση από τα Λουτρά Πόζαρ

  15:30 Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

Kόστος: Premium Τaxi (

 1-4) 240 € / Minivan (

5-8) 280 €