Η Χρυσή ΛάρνακαΗ Χρυσή Λάρνακα

 Η κωμόπολη της Βεργίνας πιστεύεται ότι βρίσκεται στη θέση των αρχαίων Αιγών, πρωτεύουσας της αρχαίας Μακεδονίας, και έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή τουΤο Αστέρι της ΒεργίναςΤο Αστέρι της Βεργίνας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανώλη Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του, ανακάλυψε τους τόπους ταφής των Μακεδόνων βασιλέων και ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο που, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου, ήταν του βασιλιά Φιλίππου Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

 

Αρχαιολογικό μνημείο στη ΒεργίναΑρχαιολογικό μνημείο στη Βεργίνα

 

 Η ανακάλυψη αυτών των ευρημάτων θεωρείται από πολλούς ότι πιστοποίησε και τη θέση της αρχαίας πόλης των Αιγών, της πρώτης πρωτεύουσας του Μακεδονικού βασιλείου. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα,το αρχαίο θέατρο και οι Βασιλικοί Τάφοι.Ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του, (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λ.π.), που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με τα στέγαστρά του, είναι ιδιαίτερα επιβλητικός για τον επισκέπτη.

 

Αρχαία ΠέλλαΑρχαία Πέλλα

 

 Η πόλη της Αρχαίας Πέλλας ιδρύθηκε από τον Αρχέλαο Α' (413-399 π.Χ.) για να γίνει η νέα πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους αντί των Αιγών (Βεργίνα) . Η Πέλλα παρέμεινε πρωτεύουσα μέχρι την κατάλυση του Μακεδονικού κράτους από τους Ρωμαίους , οι οποίοι την λεηλάτησαν και μετέφεραν τους θησαυρούς της στη Ρώμη . Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο ανάκτορο της Μακεδονίας,  εμβαδού 70 στρεμμάτων, όπου γεννήθηκε, εκπαιδεύτηκε και ανδρώθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.

 


Εκδρομή (6 ώρες)

   08:00 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

   09:00 Άφιξη στη Βεργίνα, επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους και το αρχαιολογικό μουσείο

   10:00 Αναχώρηση από τη Βεργίνα

   11:00 Άφιξη στην Αρχαία Πέλλα, επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο.

    Στάση για καφέ.

   13:15 Αναχώρηση από την Πέλλα

   14:00 Άφιξη στη Θεσσαλονίκη

Κόστος: Premium Taxi ( 1-4) 150 €Minivan ( 5-8) 180 €


 

 

 

 

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?